feestavond 2021

feestavond 2021

nov 15, 2021

Feestavond in café ‘de Paus’ in Lutjebroek

 

Na een jaar zonder feest konden we op vrijdag 12 november eindelijk weer eens gezellig bij elkaar zitten. Dat hing er nog om, want diezelfde avond maakte onze regering bij monde van minister president Mark Rutte  en minister Hugo de Jonghe op een persconferentie bekend, dat de regels voor corona verscherpt zouden worden. Een van de bepalingen was, dat de horeca om 20.00 uur de deuren dicht moest doen. Gelukkig gingen de regels pas op zaterdag in, dus we waren nog nét op tijd. We begonnen om 1600 uur.

Bij binnenkomst dienden alle chauffeurs (mét of zonder partner) een toegangsbewijs te laten zien: een QR code, een negatieve test of een bewijs, dat je de ziekte gehad had. Dat vormde geen probleem en iedereen nam plaats in het voorcafé aan mooi aangeklede tafels: lage in het midden en hoge aan de kant. 

Toen iedereen aan de koffie/thee zat met een petit four met ons eigen logo(!), heette voorzitter Jan Hoedjes iedereen hartelijk welkom. Toen heerste er al een gezellige sfeer en dat zou de hele avond zo blijven.

Om even na 1800 uur verplaatsten we ons naar de gezellig ingerichte ‘bioscoopzaal’. Daarvoor moesten we buitenom het pand, de jassen mee. Daar werden ze aangenomen en in de garderobe gehangen en namen we plaats aan lange, mooi gedekte tafels. Tijdens het wachten op de soep, kwamen Koos Pronk en Koen Bakker binnen. Zij hadden de laatste dienst overgenomen van de aangewezen vrijwilligers en konden zodoende niet op tijd op het feest zijn. Ze werden onthaald met applaus van alle aanwezigen.

Het diner liet iedereen zich goed smaken. Het was uitgebreid en van hoge kwaliteit. Met een wens voor een vegetarische maaltijd was rekening gehouden. De bediening was attent. Om 21.15 uur werd tot slot nog koffie en thee geserveerd (met daarbij  uitstekende bonbons) en na een slotwoordje door de voorzitter, ging een ieder zo zoetjesaan tevreden weer naar huis.

‘Tot volgend jaar!’

 

 

 

 

 

   

   

   

   1

  Actuele dienstregeling

  Plan jouw reis naar Hoorn | Schellinkhout | Wijdenes | Venhuizen | Hem | Hoogkarspel | Lutjebroek | Grootebroek | Bovenkarspel

  Vrijwilligers gezocht

  Houd je van persoonlijk contact met mensen, ben je altijd goedgehumeurd, ben je gastvrij en ben je graag onderweg? Word dan vrijwilliger bij Buurtbus 412.

  Inloggen voor chauffeurs

  Hier vindt u handleidingen, actuele roosters en contactinformatie van uw collega's.