De gezichten van buurtbus ‘de Drieban’

Onze gezichten

Op deze pagina vind je al onze chauffeurs! Klik op een naam voor het gezicht en verhaal achter de naam.

Aad Bakker

Lid sinds december 2021

Ik ben Aad Bakker geboren in 1955 te Grootebroek getrouwd met Tinie.

Na jaren op het land gewerkt te hebben met mijn broers, ben ik in 2000 begonnen bij Bouwbedrijf Kuin als werfbaas. In 2020 ging ik met pensioen en ben ik begonnen op de buurtbus, na veel verhalen van mijn broers. Dit doe ik met veel plezier.

Groetjes Aad

Aad de Jong

Lid sinds: december 2019

Geboren in Venhuizen in 1953 en na ons trouwen in 1973 met Trees Tol, die ook uit Venhuizen komt, wonen wij dus al weer bijna 50 jaar in De Streek.

Ik ben bijna 48 werkzaam geweest bij eerst de gemeente Bovenkarspel, wat later gemeente Stede Broec en nog weer later SED-organisatie werd. 48 Jaar klinkt erg lang – en dat is het natuurlijk ook best wel – maar in al die jaren heb ik heel veel verschillende functies gehad. Altijd zag ik in de organisatie wel weer wat leuks en uitdagends voorbij komen. In Bovenkarspel en Grootebroek is de laatste 50 jaar heel veel gerealiseerd en aan veel zaken heb ik mijn steentje bij mogen dragen. Daardoor kijk ik met heel veel plezier terug op mijn werkzame leven

In april 2019 ging ik dan uiteindelijk met pensioen. De eerste maanden heb ik heerlijk genoten van het niets moeten, maar zag toen een keer een buurtbus bij het station in Bovenkarspel staan en las dat vrijwilligers werden gezocht. Ik heb gelijk gebeld en ben dus sinds december 2019 op de buurtbus actief Als oud-Venhuizener natuurlijk wel op de 412, zodat ik wekelijks nog mijn rondje kan maken door het mooie Venhuizen-Hem-Wijdenes-Schellinkhout!

Daarnaast vul ik mijn tijd in met het doen van leuke dingen. Wekelijks oppassen op de kleinkinderen, er op uit met de fiets, of met de caravan, of met de motor, stedentrips ondernemen, kortom we vervelen ons geen moment en proberen zoveel mogelijk te genieten van deze periode van ons leven.

Bart van 't Hoff

Lid sinds juni 2023

Bart van ’t Hoff, geboren in 1966. Ik woon bijna mijn hele leven in Wijdenes en ben getrouwd met Anja. We hebben 3 zoons (3 x 2 meter).

Ik heb heel lang bij de Rabobank gewerkt in verschillende functies maar vooral als bedrijvenadviseur MKB. Ik deed dit bij verschillende locaties in Noord-Holland. Daarna heb ik tot begin 2020 als financieel adviseur bij de gemeente Hoorn gewerkt.

Ik fiets graag. Zit in het bestuur van voetbalvereniging WSW. Verder probeer ik zoveel mogelijk te kijken bij sportwedstrijden van onze zoons. En ik denkt dat ik er een hobby bij heb… het rijden op de buurtbus!

Bert van Heukelom

Lid sind feb 2022

Ik ben geboren in 1948 te Zwammerdam (Zuid Holland). Na het voltooien van de opleiding stuurman Grote Handelsvaart aan de Hogere Zeevaartschool in Scheveningen ben ik gaan varen bij de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd. Als dan na een aantal jaren blijkt dat varen en een normaal gezinsleven niet goed bij elkaar passen, moet je een moeilijke keuze maken. Ik heb toen de ogenschijnlijk onlogische overstap naar het bankwezen gemaakt. Ik heb tot mijn pre-pensioendatum in 2005 in verschillende commerciële- en managementfuncties gewerkt bij ING Bank (en haar rechtsvoorgangers).

Toen ik mocht vertrekken bij de ING heb ik onmiddellijk ‘mijn oude liefde weer omarmd’ door weer te gaan varen. Maar nu als vrijwilliger in de functie van stuurman/machinist/matroos op het ‘ms Friesland’. Dat is een voormalige veerboot van rederij Doeksen op de dienst Terschelling- Harlingen. Ik ben 2 dagen in de week aan boord.

Daarnaast ben ik een paar dagen in de maand shiphost (ook als vrijwilliger) aan boord van het ‘ss Rotterdam’, het voormalig vlaggenschip van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het ligt nu afgemeerd in de Maashaven in Rotterdam.

Het bezig zijn aan boord van deze schepen, is eigenlijk tegelijkertijd ook mijn voornaamste hobby.  Daarnaast hou ik van lezen, schrijven, computeren, fotograferen, wandelen en Netflix.

Ik ben getrouwd met Magda. Wij wonen sinds 1979 in Lutjebroek. Hebben een zoon en een dochter en 7 kleinkinderen (4 kleindochters en 3 kleinzoons). En die proberen we zo vaak als mogelijk te zien.

Ik hoop op een heel leuke tijd als chauffeur bij buurtbus 412. Samen werken we aan de leefbaarheid en het behoud van het karakter van de kleinere woonkernen in West Friesland.

Cees Bakker

Opnieuw lid sinds maart 2024

 

Mijn naam is Cees bakker. Ik ben geboren in 03-11-1947. Ik ben in 2008 met de vut gegaan.

Was eerst vrachtwagen chauffeur tot mijn 62ste jaar. Daarna buschauffeur tot mijn 70ste jaar.

Auto rijden, biljarten en de tuin onderhouden  zijn mijn grote hobby’s.

Ik woon met mijn vrouw Annie Bakker.

Cees Heertjes

Ik ben lid sinds  2001?

Cor Kolenberg

Lid sinds: december 2021

Ik ben geboren in 1958. Sinds 1 september 2021 ben ik gestopt met werken. Nadat ik mijn eigen bedrijf na ruim 30 jaar heb verkocht, was ik niet direct op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb voldoende hobby’s en ik vermaak me prima. Een kleine maand geleden las ik echter een leuk artikel in de krant over de buurtbus 412.  Dat sprak me wel aan en gevoelsmatig past het ook wel bij mij om op die manier een bijdrage te leveren aan de samenleving.

Ik ben getrouwd met Karen Kolenberg en wij hebben 2 kinderen en wonen aan de Zesstedenweg 111 in Grootebroek.

Cor Molenaar

Lid sinds 2011

Mijn geboortedatum is 18 maart 1955. Ik ben eind 2011 begonnen bij de buurtbus, ben nog aangenomen door Hr de Bruin.

Ik ben tuinder van mijn beroep geweest.

Ik ben sportief aangelegen, ik hou van schaatsen en fietsen.

Ik vang mijn aow sinds vorig jaar.

Ik ben getrouwd en woon samen met Joke .

Cor Steur

Lid sinds 2014

Even voorstellen voor het smoelenboek. Mijn naam is Cor Steur. Geboren in Spierdijk op 18-06-43 dus een echte West-Fries. Thuis met 10 man. Ik heb 2 broers en 7 zussen. Mijn vader is voor de 2e keer getrouwd omdat mijn moeder in 1949 overleed. We hadden een winkel waar je van alles kon kopen.

Na de lagere school op de MULO in Hoorn mijn diploma gehaald. Ben gaan werken bij een groothandel in tabak en zoetwaren in Hoorn Dan roept de dienstplicht. Opgeroepen lichting 62-02 in Ossendrecht. Keiharde opleiding moeten volgen voor Nieuw-Guinea maar Luns tekende en zo ging dat niet door. Als korporaal nog 13 maanden in Den Helder gediend.

En intussen verkering, mijn grote liefde gevonden in Lutjebroek. Een huis gekocht in Hoogkarspel en getrouwd in 1969. Een dochter uit een bouwersgezin met tulpen en veel bloemkool en daar moest ik me bewijzen. Dus ik ben veel mee geweest naar het land. Hoogkarspel beviel ons prima en wij kregen 2 dochters Sandra (‘71) en Chantal (‘73) Intussen zijn deze ook getrouwd en hebben beiden een dochter en zoon. Sandra woont in Amsterdam en Chantal in Obdam. Leuk om te vermelden: mijn kleinkinderen in A’dam zijn beiden op vrijdag de 13 e geboren.

Mijn kleindochter in A’dam was op haar 13 e Ned. kampioen een-wieleren op 4 onderdelen Dat heeft zo nog 2x gepresteerd.

Vrijwilliger ben ik vanaf mijn 15e bij de Jongensclub in Spierdijk en deze bestaat al ruim 60 jaar. In Hoogkarspel zit ik vanaf de oprichting bij tennisclub Santana. Begonnen als penningmeester heb ik 30 jaar de centen beheerd. Bijna in alle commissies zitting gehad en de laatste 21 jaar regel ik al het onderhoud op het park met 12 man.

Van alles meegemaakt maar ook heftige dingen Intussen ook gewerkt. In 1966 gaan werken bij Friesche Vlag in de verkoop. Vestiging Leeuwarden. Vandaar uit zuivel verkopen. Ook uitgeleend aan andere bedrijven welke we wilden overnemen zoals Sacono in Oosterwolde en Sumex te Elburg. (Lucht gedroogde groenten) Veel nieuwe art. geïntroduceerd zoals Rivella Halvamel en Coolbest. Daar ben ik gestopt na bijna 39 jaar. Een prachtig en fijn bedrijf met wereldwijd 60 vestigingen en 24000 werknemers.

In 2005 kreeg ik een hartinfarct en ben gedotterd. Het gaat goed door zwemmen, fietsen en volleyballen. Helaas werd mijn vrouw in 2013 ziek Een hersentumor, genadeloos en maart ‘94 overleed ze. Ze was altijd sportief, sterk en deed ook veel vrijwilligers werk.

En toen de Buurtbus. Via Gerrit en Meinert ben ik bij de Drieban gekomen en doe dit nu 8 jaar. Dat ik het werk van Gerard heb overgenomen is naar ik hoop tijdelijk, want dan hebben we Gerard weer terug

Zo nu weten jullie een klein beetje wie ik ben en wat ik gedaan heb en nog doe.

Vr.gr.Cor.Steur.

 

Ed van der Goes

Lid sinds 2017

Samen met collega Jan Koetsier maak ik de laatste tijd het rooster voor onze vereniging.

Ik ben in1948 geboren in Indonesië. We hebben er 10 jaar gewoond.

Bij Rijkswaterstaat heb ik 35 jaar gewerkt in verschillende functies. Daarna heb ik 7 jaar voor de klas gestaan op een VMBO in Hoorn waar mijn vrouw mijn collega was. Vanaf 2017 zijn we  gepensioneerd. Onze hobby’s zijn fietsen en reizen met onze camper en onze kat. Griekenland is meestal ons reisdoel. Reizen vergroot je blik op de wereld en je komt allerlei interessante mensen tegen.

Tot slot tennis ik graag en verzorg de digitale nieuwsbrief voor de tennisvereniging.

Ed vd Goes

Ed Spaan

Lid sinds nov. 2012

Ik ben geboren in Amsterdam op 15 juni 1953.

In 1975 ben ik getrouwd met mijn huidige vrouw Els ter Meulen.

Wij hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen, waarbij we regelmatig oppassen.

In 1977 zijn we in Enkhuizen terechtgekomen omdat de keus om een huis te willen kopen hier ruim aanwezig was.

Mijn werkzame leven heb ik in de automatisering doorgebracht.

De laatste 23 jaar bij Philip Morris en de laatste 8 jaar daarvan in Brussel  en  Antwerpen , 5 dagen daar en het weekend thuis.

In 2012 ben ik vervroegd gestopt met werken.

In dat jaar ben ik vrijwilligerswerk gaan doen.

Bij de buurtbus en ook bij het dierenasiel in Hoorn.

Eric de Moel

Lid sinds januari 2023

Mijn naam is Eric de Moel, geboren in 1956 in Venhuizen en na wat omzwervingen woon ik daar alweer sinds 1986. Ik ben getrouwd met Elma en wij hebben een zoon, twee dochters en meerdere kleinkinderen.

Na een dienstverband van 40 jaar ben ik gepensioneerd in 2021 en in 2022 heb ik mij opgegeven voor de buurtbus.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij het grootste ingenieursbureau  van Nederland, Arcadis geheten. In die tijd heb ik gewerkt als ontwerpmanager voor grote multidisciplinaire infra projecten. Ik ben dus altijd betrokken geweest bij spoor- en wegverkeer. Rijden op de buurtbus is daar eigenlijk een logisch gevolg van.

Tegenwoordig besteed ik mijn tijd aan wandelen, fietsen, de kleinkinderen, bestuursfuncties en sinds kort dus ook aan de buurtbus.

 

 

Evert Bakker

Lid sinds 2013

Mijn naam is Evert bakker, geboren in sept. 1948, sinds sept 2014 gepensioneerd. Sinds januari 2013 ben ik vrijwilliger van de buurtbus en secretaris van de club.

Ik ben tot mijn 24e tuinder geweest, daarna 20 jaar werkzaam bij de Accountantsdienst Vereniging Nederlandse Gemeenten (V.N.G.). Daarna 20 jaar in dienst van de Gemeente Amsterdam als directeur financiën in de Pijp en aansluitend financieel controller bij 2  Diensten in Amsterdam.

Groet Evert

Guy Heesakker-Rappé

Lid sinds maart 2024 

Ik ben Guillaume Prosper Heesakker-Rappé, en mijn roepnaam/gebruikersnaam is Guy Heesakker.

Geboren op 4 november 1956.

 Ik ben getogen in Antwerpen. Op 28 jarige leeftijd ontmoette ik mijn huidige vrouw Sibil Heesakker(Rotterdam) in Antwerpen. Wij hadden dezelfde gezamenlijke hobby (Vrije radio makers)…

In 1985 heb ik mij definitief in Nederland gevestigd in de toenmalige gemeente Putte (Nu onderdeel als kern van Woensdrecht). In 1986 werd onze enige zoon geboren te Bergen op zoom, die inmiddels de liefde vond in Amsterdam, en sinds 2008 wonende in Purmerend.

 In 2023 ben ik -na een afbouwperiode- formeel gepensioneerd. Het was onze zoon die ons ‚smeekte’ om deze richting te komen wonen. Anders waren we waarschijnlijk niet in West Friesland beland. Ik zocht, en vond vrijwilligerswerk als buurtbuschauffeur. Ik hoop dit nog lang met veel plezier te kunnen uitvoeren.

 Af en toe mis ik wel de bossen van de Kalmthoutse heide en het grenspark de Zoom, maar de landelijkheid van Noord Holland, en voornamelijk West Friesland beginnen mij steeds meer te bekoren.

Ik heb twee passies, en dat is de racefiets en fotografie. Neem eens een kijkje om een indruk te krijgen van mijn voorliefde van sommige beelden, https://heesakkerrappe.wixsite.com/magufo

 Graag tot ziens.

 Met vriendelijke groeten,

Guy Heesakker

MaGufo/MGFoto

 

 

 

 

Hans Dasselaar

Lid sinds juli 2023

In 1954 ben ik geboren in Amsterdam. Ik ben gehuwd met Monique en we hebben 2 volwassen dochters en een kanjer van een kleindochter van 4 jaar.

Vanaf vorig jaar zijn we woonachtig in Wijdenes nadat we 35 jaar in Ouderkerk ad Amstel hebben gewoond.

Sinds 2005 ben ik zelfstandig bedrijfsadviseur nadat ik diverse functies heb vervuld bij een 4-tal banken waaronder  als laatste bij de Rabobank  organisatie.

Ik heb diverse hobby’s/interesses: koken, wijn, vissen, antiek en reizen.

Hans Koekkoek

Lid sinds 2003?

Hans van Niekerk

Lid sinds: december 2011

Hans van Niekerk, 65 jaar.
Sinds 1 augustus 2019 gepensioneerd. Tot die tijd zo’n 40 jaar onderwijsloopbaan, als docent Wiskunde en de laatste 20 jaar als directeur HBO/rector Middelbare school; waaronder 12 jaar rector van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar. Naast het werk in het onderwijs een aantal bestuursfuncties, die ik nu ook nog heb. Ik ben voorzitter van het Westfries Mannenkoor en voorzitter bestuur Nederlands Kinder Theater in Purmerend. Verder penningmeester van de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeerclub) afdeling Kennemerland.
Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk voor Humanitas (clienten helpen met financiele problemen) en de Omring (clienten rijden naar en van de dagbesteding).
In de resterende vrije tijd ben ik vooral met zang bezig = mijn grote hobby.
Ik woon samen met mijn echtgenote Mieke en heb 3 volwassen zoons.

Henk Verreijen

 

Lid van Buurtbus 412 sinds september 2019.

Ik ben geboren in 1953 in Amsterdam. En ben getrouwd met Leonie. Sinds 2019 ben ik gepensioneerd.  Na mijn studie ben ik altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Ik ben begonnen aan de KTS St Jozef in Hoorn. Na de fusie werd dat Scholengemeenschap Tabor. Daarna naar een onderwijsorganisatie in Amsterdam/Zaandam en vervolgens naar Almere. Maar sinds december 1984 hebben wij altijd gewoond in Venhuizen. Naar volle tevredenheid. Ik heb veel gesport: voetbal volleybal, tennis, wielrennen, maar vooral hardlopen. Dat is nu wandelen geworden. Daarnaast heb ik vier jaar in het bestuur van ASV’55 gezeten en ben ik voorzitter geweest van Gemeentebelangen Venhuizen (waaronder zes jaar in de Raad) en Gemeentebelangen Drechterland (in totaal 26 jaar).

Herman Wildenberg

Lid sinds december 2022

Herman Wildenberg geboren in 1950 in Enkhuizen. Gepensioneerd sinds 2017.

Werkzaam geweest bij het Centraal Laboratorium van de bloedtransfusiedienst van het Nederlandse Rode Kruis, de latere Stichting Sanquin bloedvoorziening. Leidinggevende functie op de afdeling bloedinzameling en plasmaferese.

Vijf en dertig jaar trombonist geweest in een Dixielandorkest , geheten Jazzpiration en afkomstig uit Enkhuizen.

Gepassioneerd wildbeheerder en voorheen liefhebber van voetbal en schaatsen .

Mocht meedoen aan de elfstedentochten . Uitgereden in 1972 als een van de vele toerrijders.

Gehuwd sinds januari 1972 en hebben een dochter en een zoon, en inmiddels vier kleinkinderen.Mijn vrouw komt uit Voorst provincie Gelderland en heeft veertig jaar les gegeven als gezondheids/huishoudkunde docent op de voormalige huishoudschool in Hoogkarspel en aan het Horizoncollege afdeling verzorging van het middelbaar beroeps onderwijs.

Wij wonen sinds februari 2022 in Venhuizen op de Westerbuurt 34 A.

Ik stel het zeer op prijs dat ik mee mag doen als chauffeur op de Buurtbus.

Jaap Alles

Lid sinds mei 2024

Hallo collega’s van Buurtbus 412

Ik stel me zelf even voor:

Jaap Alles

Geboren in 1951

Ik heb 2 kinderen, een zoon & een dochter.

Sinds 2017 ben ik met pensioen.

Ik ben 54 jaar internationaal chauffeur geweest en daarbij heb ik door heel Europa gereden.

Op dit moment ga ik nog diversen maal per jaar met race autos naar verschillende landen in Europa.

Ik woon alleen, in Berkhout.

En ik ben blij dat ik deel uit mag maken van jullie team.

Vr. Gr. Jaap Alles

 

Jan Bleeker

Lid sinds 2012

Mijn naam is Jan Bleeker, geboren en getogen in Hem en 72 jaar.

Sinds 2012 ben ik, na het overlijden van mijn vrouw, chauffeur geworden op de buurtbus.

Na de lagere school ben ik naar de LTS gegaan om voor timmerman te leren. Ik ben voor dit beroep geïnspireerd geraakt, doordat er voor ons gezin met 14 kinderen een huis gebouwd werd. Dit beroep heb ik, en doe ik soms nog, met veel plezier uitgeoefend.

Ik heb drie volwassen kinderen en twee kleindochters.

Jac Groen

Lid sinds 2012

 

Beste collega’s

Ik ben Jac Groen: 72 jaar oud (1949) getrouwd met Ans en sinds augustus/september 2012, nadat ik met pre-pensioen ging, chauffeur bij de Buurtbus 412. Voor die tijd ben ik werkzaam geweest in het onderwijs op de KTS; later d’Ampte (onderdeel van het Tabor College) in Hoorn.

Ik ben een echte Drieban-inwoner: opgegroeid in Venhuizen, jaren in Schellinkhout gewoond en nu al weer zo’n 12 jaar woonachtig in Wijdenes.

De ritjes met de buurtbus ervaar ik als aangenaam vrijwilligerswerk en omdat ik meestal op de fiets naar mijn werk ging heeft de buurtbus als bijkomend effect dat ik mijn rijvaardigheid (hopelijk) heb opgekrikt.

Jan Koetsier

Lid sinds

In 1944 ben ik in Wijdenes geboren, na mijn trouwen, eind 1966, vier jaar in Venhuizen gewoond en sindsdien woon ik in Hoogkarspel, dus echt een Drechterlander.

Mijn jongensdroom om te gaan varen heb ik waar gemaakt en na de zeevaartschool in Amsterdam  heb ik van 1963 tot 1968 gevaren. Maar toen was ik inmiddels getrouwd met Dilly en vader geworden van een dochter en de combinatie gezin en de grote vaart viel toch niet goed.

Na anderhalf jaar in militaire dienst, daarin ook een cursus computerprogrammeren gedaan. Vervolgens kwam ik bij IBM, waar ik na 25 jaar in de systeemontwikkeling met een goed pensioenaanbod gestopt ben. Nog 4 jaar overbrugd bij ING en in 1999 ging ik met pensioen.

De vele vrije tijd werd toen gevuld met vrijwilligerswerk, op de Bataviawerf als gids, bij Wonenplus als klusjesman en bij vluchtelingenwerk als begeleider van in de gemeente nieuw gekomen statushouders. Dat laatste eindigde in 2018-2019 en eind 2019 meldde ik me aan bij de buurtbus, waarvoor ik sinds 2021 samen met Ed van der Goes ook de roosters maak.

Jan Hoedjes

Lid sinds oktober 2018

 

Geboren in Obdam in 1952 ben ik in 1983 op de Kerkweg in Venhuizen komen wonen. Eerst op nummer 45, later op nummer 31. En daar woon ik nog steeds naar genoegen.

Een jaar voor ik ging pensioneren, had ik een praatje met Meinard Stosz. “Je kan wel bij de buurtbus komen”, stelde hij voor. In 2017 ging ik met pensioen en toen ik er aan toe was, een jaar later, heb ik hem opgezocht en zo is het balletje gaan rollen. Eerst als chauffeur, toen in het bestuur en in mei 2020 werd ik tot voorzitter van de vereniging gekozen. De buurtbus is belangrijk voor de mobiliteit van de inwoners van de kleine kernen en daar lever ik graag mijn bijdrage aan.

In mijn werkzame leven werkte ik in het onderwijs. Eerst als leerkracht op een basisschool, 25 jaar, en toen als docent NT2 (Nederlands voor buitenlanders) bij het Horizon College. Ook heb ik nog een jaar of 7 studenten begeleid naar een andere studiekeuze. Het is heel dankbaar werk om studenten, jong of oud, dat maakt niet uit, een stapje verder te helpen. Daarom had ik een prachtig vak.

Mijn vrouw heet Marjon Slooten en we hebben drie prachtige kinderen gekregen, die allemaal goed terecht zijn gekomen. Inmiddels hebben we ook al weer 5 gezonde kleinkinderen.

Een van mijn hobby’s is fotografie en een ander is luisteren naar muziek. Americana, blues, rock, klassiek, soul…als het maar goed is!

Jos Deen

Lid sinds 2012

Een stukje tekst bij een gezicht, dan gaat het meer spreken werd er bij gezegd. En voor sommigen onder ons een invulling van nieuwsgierigheid.

Ja chauffeur bij de buurtbusvereniging, wanneer ben ik daarmee begonnen? Dat zal toch al wel weer een jaar of tien geleden zij. Werd daarop geattendeerd door Koos Pronk. ‘Jos, is dat iets voor jou?’, vroeg hij. De buurtbus, ik kende die niet, woonde toen, op slechts vijf minuten lopen vanaf het treinstation Bovenkarspel/Grootebroek. Werd er goed over geïnformeerd en begon met het rijden van de buurtbus. Een stukje dienstverlening naar de gemeenschap en een goede besteding van de vrije tijd. Het leuke is ook, vooral denk ik als je op steeds dezelfde tijden rijdt, dat er sociale contacten ontstaan met “vaste passagiers” die gebruik maken van de bus. Het is een stukje vrijwilligerswerk die ik met plezier uitoefen.

 Groet,

Jos

Jan Kraakman

Lid sinds november 2022

Ik ben Jan Kraakman, geboren in 1958 te Hoogkarspel, waar ik sinds die tijd ook woon. Op de technische school in Grootebroek, heb ik installatietechniek afgerond. Daarna ging ik werken en ‘s avonds naar school in Heerhugowaard voor vervolg opleidingen.

De volgende functies heb ik in volgorde gedaan in mijn loopbaan: w-installatie monteur, service monteur luxe sanitair en wellness , werkvoorbereider, calculator. Mijn dienstplicht periode heb ik als machinist al varende op een mijnenveger bij de koninklijke marine doorgebracht. Ook heb ik 10 jaar bij de vrijwillige brandweer in Hoogkarspel gediend, tot de kazerne werd opgeheven.

Na mijn werkzame periode, wilde ik graag weer “wat nuttigs te doen hebben” en heb mij aangemeld als chauffeur op de buurtbus.

Ik ben graag onderweg. Motorrijden,  kamperen, skiën, en knutselen in de schuur mag ik graag doen. Wandelen naar Santiago de Compostella in Spanje, doe ik enkele weken per jaar. In 2010 ben ik gestart in Pieterburen (Pieterpad) en in 2022 heb ik de Pyreneeën in Spanje overgestoken. Na 2200km en enkele versleten schoenen, nog  zo’n 800 kilometer voor de boeg…….Niet vragen, wanneer ik hoop aan te komen, ik heb geen idee.
Het einddoel is niet zo belangrijk, maar wel de weg er naar toe.

Ik ben getrouwd met Tiny, die ik al ken vanaf de lagere school periode. We hebben 3 kinderen en 5 kleinkinderen.

Kees Timmerman

Lid sinds mei 2021

Geboren in Lutjebroek op 19-04-1950, getrouwd met Gré Zwier waarmee ik 3 zonen heb. Die wonen netjes verdeeld over de wereld, in Tilburg, Osaka en Brisbane en die hebben samen ons 5  kleinkinderen gegeven. 

Nou houden wij wel van reizen, dus we gaan graag op familiebezoek, maar het is, zeker de laatste tijd toch wel jammer dat je ze zo weinig ziet. Ik heb altijd gewerkt in de machinebouw voor sierteelt, elastiekbinders waren mijn specialiteit, ook de productontwikkeling daarvan. Ik heb tot mijn 68ste gewerkt en nu houd ik me bezig met wandelen, fietsen en hopelijk weer reizen. Ik vind de ritjes op de bus wel een aangename afwisseling. 

Kees Bakker

Lid sinds

Koen Bakker

Lid sinds juli 2011

Om meteen maar een misverstand uit de wereld te helpen. Ik ben geen familie van de gebroeders Bakker uit Lutjebroek en Hoogkarspel.

Ik ben geboren op 3 mei 1949 in Watergang, gemeente Landsmeer.

Na de Mulo in Purmerend ben ik op het gemeentehuis in Purmerend gaan werken. Vervolgens ben ik 44 jaar gemeenteambtenaar geweest op de financiële afdeling. Mijn laatste gemeente was Drechterland ( voor de samenvoeging Venhuizen).

Ik ben getrouwd met Nel Bakker, deze maand 47 jaar geleden. Samen hebben we twee zoons gekregen. Wij hebben 5 kleinkinderen, dus genoeg oppasuren achter de rug.

Na mijn pensioennering ben ik bewust op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk. Wekelijks ben ik te vinden op de plaatselijke tennisbaan in Hem voor onderhoud van het complex, de zogenaamde “maandagochtend” ploeg. Ook ben ik actief bij de historische vereniging de Suyder Cogge in Venhuizen.

Voor de buurtbusvereniging de Drieban ben ik inmiddels ruim 11 jaar vrijwilliger. Gezien mijn financiële achtergrond bij de gemeenten ben ik behalve chauffeur gelijktijdig tot penningmeester gepromoveerd. Ik vind het dankbaar werk en merk dat het ook enorm gewaardeerd wordt door de passagiers.

Februari 2022.

Koen Bakker.

Koos Bakker

Lid sinds

Lo Jong

Lid sinds

Martien Rood

Lid sinds 2007

Ik ben Martien Rood

Tijdens mijn werkzame leven zei ik: ‘Als ik stop met werken zou ik best wel op de Buurtbus willen rijden’. Ben in december 2007 gestopt met werken en meteen lid geworden . Ik had nog geen meter gereden maar wel een uitnodiging voor de feestavond, dat was dus een warm welkom .

Ik ben in 1947 geboren in Wijdenes en dat ik 60 jaar was, ben ik gestopt met werken. We hadden een agrarisch bedrijf, begonnen met groente en bloembollen en de laatste 17 jaar witlof het hele jaar rond. Dit deed ik samen met mijn vrouw Vera. Nadat ik gestopt was met werken, begon ik me een beetje te vervelen en ben ik bij DHL pakjesbezorger geworden. Na 5 jaar had ik dat wel gezien en ben ik bij een webshop in bloembollen planten en zaden gaan werken (3 ochtenden in de week). Dit heb ik nog 10 jaar gedaan en sinds een maand ben ik echt met pensioen.

Mijn hobby’s zijn zingen in een koor bij de Wienesser Klanken in Wijdenes, klaverjassen en kolven bij Aan is Winst in het Dorpshuis t Centrum.

Ik ben getrouwd met Vera Veken uit Venhuizen, waar we nu ook wonen.

Meinard Stosz

Lid sinds 2007

Ik ben Meinard Stosz, geboren op 16 september 1944 en ben getrouwd met Marian. Wij hebben 4 dochters en 7 kleinkinderen.

Ik rij nu 15 jaar op de buurtbus, waarvan 10 jaar ook als voorzitter.

Vrijwilligerswerk geeft mij veel voldoening. Bij tennisvereniging De Drieban doe ik het onderhoud met een groep vrijwilligers. Bij ‘wonen plus’ zorg ik dat de tuintjes van oudere mensen op orde zijn. Ook houd ik de tuin bij het dorpshuis op orde.

Mijn hobby is tennissen, biljarten, fietsen en wandelen.

Mia Swart-Ettema

Lid sinds april 2017

Hoi,

Ik ben Mia 64 jaar jong, getrouwd met Cees-Jan en samen hebben we  2 dochters.

Met enige trots, mag ik mij Sinds 3 april 2017 “ buschauffeur “noemen en wel op de “Drieban buurtbus.

Ik woon in het mooie Schellinkhout waar “onze” bus doorheen rijdt.

Gerrit Bruin vroeg mij lang geleden om buschauffeur te worden en toen heb ik hem toegezegd dat als de kinderen groot genoeg zouden zijn, ik mij zou melden.

Maar hoe doe je dat?

Ik heb toen een mail gestuurd naar Connexxion hoe ik vrijwilliger kon worden op de buurtbus en toen kreeg ik contact met Gerard Dekker en die heeft mij keurig alles uitgelegd wat de bedoeling was.

Toen we in maart vorig jaar weer mochten gaan rijden, was er bij arbeidsvitamine een oproepje of je kon vertellen waar je blij van wordt. Ik heb toen een appje gestuurd en binnen 5 minuten belde radio 5 mij en heb ik  in de uitzending verteld dat ik héél blij was geworden dat ‘ONZE” bus na een jaar stilstaan, weer mocht rijden en dat ben ik nog steeds.

In de winter ben ik iedere week op de ijsbaan de “ Westfries” aan het schaatsen. Ook vind ik het leuk om  Tai Chi te beoefenen. Soms ga ik naar de sauna en ook vind ik het theater leuk om naar toe te gaan. Verder wandel ik graag of maak een mooie fietstocht.

Groetjes van Mia

Nico Boon

Lid sinds 2001

Ik ben geboren op 25 januari 1944 in het St. Nicolaas ziekenhuis in Lutjebroek.Ik ben sinds 2007 met pensioen, en ben buurtbuschauffeur vanaf het begin. De eerste jaren niet in de zomermaanden, want ik was toen nog tuinder, Tulpen, irissen en uien en kool.

Mijn hobby ‘s: Tuinieren, ik heb een grote tuin, heerlijk.

Verder schaatsen, skiën, wandelen en fietsen. Mijn eerste skivakantie was met collega buurtbuschauffeur Peter Ruyter.De afgelopen twee jaar, hebben we met kinderen en kleinkinderen geskied, geweldig.

Ik woon met mijn vrouw Margriet in Wijdenes, al vanaf de zomer van 1979. Toen we in november 1978 trouwden was ons huis nog niet klaar en mocht ik op ’t Landje wonen. Bij Margriet, het waren huisjes voor alleenstaanden, de eerste in Hoogkarspel. Maar voor even mochten wij er samenwonen.

Peter Ruijter

Lid sinds 2001

Ik ben Peter Ruijter 17-11-1944 te Venhuizen en ben getrouwd met Joke. Ik rijd op de buurtbus vanaf de start in 2001. Dit doet ik uit gemeenschapszin en omdat ik er ook plezier aan beleef. Mijn hobby’s zijn o.a. klassieke muziek. Ik zing bij het Driebankoor en doe aan projectzang. Bij het koor heb ik al diverse functies verricht en op het moment ben ik lid van de werkgroep ‘podium’ en ‘oliebollen bakken’.

Samen met Joke hebben heb ik al een hele geschiedenis van reizen achter de rug. Het liefst zo avontuurlijk mogelijk. Zo zijn we ooit met tentje achterop naar Sint Petersburg in Rusland gefietst en weer terug. Deze tocht heeft 3 maanden geduurd. Later hebben we ons avontuur voortgezet met de camper waarvan onze meest bijzondere reis een bijna 4 maanden durende campertocht naar Mongolië en de ‘stan’ landen is geweest. Omdat we verwoede vogelaars zijn rijden we de laatste jaren in Europa met de camper van vogelgebied naar vogelgebied om de lijst gespotte- en gefotografeerde vogels uit te breiden.

Ik ben lid bij biljartclub Cios en speel wedstrijden bij de WOC en KNBB waar ik tevens districts-arbiter ben. Daartussen vullen we onze tijd met fietsen, wandelen en badmintonnen.

Groeten Peter

Rob Koeree

 

Lid sinds: december 2021

Ik ben geboren in 1960. Ik woon in Grootebroek en ik ben weduwnaar. Ik werkte bij API Netherlands in Amsterdam tot ik werd afgekeurd vanwege rugklachten.

Ik werk graag met mijn handen. Knutselen met hout is mijn grote hobby, meubels bijvoorbeeld, maar laatst ben ik ook bezig geweest met Lego technics. Verder rijd ik graag op de bus. De buurtbus. Ik rijd ook bij WASE. Maar omdat ik vaker wil rijden, heb ik me ook bij buurtbusvereniging ‘de Drieban’ aangemeld.

Ik heb drie kinderen en mijn vriendin ook, dus vaak is het bij mij een gezellige boel.

Robert Hoogeveen

m

lid sinds juli 2022

In 1964 ben ik geboren in Amsterdam en daarmee waarschijnlijk één van de jongste bestuurders bij de buurtbus. Als kleine jongen fantaseerde ik dat ik buschauffeur was en een halve eeuw later is het toch nog gebeurd. 

In 1972 ben ik verhuisd naar Grootebroek en sinds 1978 woon ik in Enkhuizen. Bijna mijn hele carrière heb ik voor de Rabobank gewerkt in verschillende functies en op verschillende plekken. Sinds april 2019 hoef ik niet meer te werken.

Ik rijd drie keer in de week op de buurtbus (2x Wase en 1x Drieban), ga twee keer in de week naar de sportschool en organiseer groepswandelingen.

Mijn hobbies: Muziek (ontdekken en luisteren), foto’s (maken en bewerken), gezonde leefstijl (fysiek en mentaal), AJAX, wandelen en op de bus rijden natuurlijk. 😉

Uit mijn eerste huwelijk heb ik een dochter(1994) en een zoon(1997). Na een tweede huwelijk en nog een keer samenwonen ben ik sinds 2016 heel gelukkig met Simone. We hebben een LAT relatie.

Robert Hoogeveen

Rogier Kaarsgaarn

Lid sinds augustus 2023

Mijn naam is Rogier Kaarsgaarn. Ik ben op  4 november 1956 geboren in Amsterdam, waar ik ook ben opgegroeid.

Ik ben in 1993 in Hoorn komen wonen. Ik ben getrouwd en heb 3 kinderen; een zoon en twee dochters (tweeling).

Behoudens enkele uitstapjes heb ik mijn hele leven gewerkt bij de politie, waarvan de eerste 23 jaar op straat in uniform en de rest als ICT-er bij de politie.

Ik ben sportschutter op meerdere kalibers en ben sinds jaar en dag ook bestuurslid van een schietvereniging.

Ik heb me aangemeld voor de buurtbus om ook nog iets zinnigs te doen voor de gemeenschap en het leek me leuk om te doen.

Dat was het wel in vogelvlucht. Wil je meer weten? Ik kan daar de avond wel mee vullen. Wees gewaarschuwd!

 

Sylvia van der Wateren

lid sinds 2012

Ik ben Sylvia van der Wateren en ben in 1951 geboren in Haarlem en daar ook opgegroeid

Mijn opleiding tot A  Verpleegkundige heb ik in Hilversum gedaan en de Kinderaantekening en de Neonatologie IC opleiding in Heemstede/Amsterdam

In 1978 ben ik samen met Joop in Grootebroek komen wonen en ben in Hoorn gaan werken, eerst in Het Streekziekenhuis en later in het Westfriesgasthuis

In Oktober 2010 is Joop overleden en in 2012 ben ik op de Buurtbus gaan rijden. Eerst als een soort van gaten in het rooster opvuller en na mijn pensionering in 2014 wat meer op vaste tijden

Mijn hobby’s zijn fotograferen en reizen en dat is goed te combineren. Ik ben inmiddels op alle 7  continenten geweest.

 

Theo Klaver

Lid sinds juli 2022

Ik ben Theo Klaver, geboren in 1960 te Westwoud, getrouwd met Ina Hollander.Wij hebben 3 prachtige kinderen, 2 dochters en 1 zoon en we wonen in Hoogkarspel.

 Ik heb 36 jaar gewerkt bij de ING, bij het team van Veiligheidszaken (afhandeling van veiligheidsincidenten). Vanwege vermindering van de ING kantoren en digitalisering van de processen werd het werkaanbod minder en kreeg ik een aanbod (vertrekregeling) om voortijdig te stoppen. Hiervan heb ik gebruik gemaakt en ben ik vrij plotseling gestopt met werken per 1 maart 2022.

 Ik wilde altijd graag vrijwilligerswerk doen en dit bracht mij bij “Buurtbus 412”. Ik zag een advertentie staan op de site van Vrijwilligerspunt West-Friesland; vervolgens heb ik de vrijwilligersmarkt te Hoorn bezocht en veel informatie gekregen van Evert Bakker.

Hiervoor heb ik ook een soort van vrijwilligerswerk gedaan: ik ben namelijk 20 jaar reservist geweest bij Defensie (Natres / Nationale Reserve). Een heel andere wereld maar ontzettend leuk om te doen. Dit kon ik altijd mooi combineren met mijn werk en je had heel veel mogelijkheden om sportieve dingen te doen.

 Mijn hobby’s zijn sporten (voornamelijk hardlopen en wandelen, o.a. 4 Daagse van Nijmegen), tuinieren, muziek luisteren en reizen. Als wij op vakantie gaan dan kiezen wij meestal voor een treinvakantie in Europa. Dit is een hele comfortabele manier van reizen, je ziet heel veel en is heel afwisselend. Zo hebben we al heel wat landen bezocht.

 Groeten, Theo Klaver

Tineke Heijkoop

Lid sinds 2011

Ik ben Tineke Heijkoop en ben geboren op 30-12-1952. Woon samen met Jan en al 49 zijn we getrouwd. Vanaf 67 ben ik met pensioen. Ik ben via advertentie in de Varia bij de Buurtbus gekomen. Dat ging als volg, ik ging naar Gerrit Bruin voor informatie maar toen ik daar kwam en hij even naar mij geluisterd had zei hij, de bus komt er zo aan dan gaan we even mee naar Hoorn.

Nou de bus kwam en we reden naar de dijk die toen nog was afgesloten en daar moesten we keren. Zo zegt Gerrit ga jij nu maar even rijden gelijk naar Hoorn. Gelijk mijn vuurdoop en ik werd ook gelijk goedgekeurd. Dat was augustus 2011 sindsdien ben ik erbij. En ik doe het nog steeds met plezier en zolang mijn gezondheid het toelaat blijf ik rijden op de buurtbus.

Mijn Hobby’s zijn vooral haken. Ik heb ondertussen 12 dekens, x aantal stola’s, kleedjes en vesten vooral voor mezelf gehaakt. En dan doe ik graag klaverjassen, heb vele toernooien gedaan, maar de corona heeft daar roet ingegooid. Ik ben met 3 andere dames weer begonnen met klaverjassen.

Groetjes van Tineke

Actuele dienstregeling

Plan jouw reis naar Hoorn | Schellinkhout | Wijdenes | Venhuizen | Hem | Hoogkarspel | Lutjebroek | Grootebroek | Bovenkarspel

Vrijwilligers gezocht

Houd je van persoonlijk contact met mensen, ben je altijd goedgehumeurd, ben je gastvrij en ben je graag onderweg? Word dan vrijwilliger bij Buurtbus 412.

Inloggen voor chauffeurs

Hier vindt u handleidingen, actuele roosters en contactinformatie van uw collega's.