Gratis reizen voor Oekraïense vluchtelingen

Gratis reizen voor Oekraïense vluchtelingen

mrt 15, 2022

Vanuit het hele land, dus ook vanuit de Concessie NHN bereiken ons de geluiden dat Oekraïense vluchtelingen worden gehuisvest in ons verzorgingsgebied. Sinds 1 maart 2022 kunnen zij gratis reizen in onze voertuigen op vertoon van een Oekraïens paspoort. Transdev sluit hiermee aan op het landelijke initiatief van OV-NL om gratis openbaar vervoer mogelijk te maken voor Oekraïners die zijn gevlucht voor het oorlogsgeweld in hun land.

Houders van een Oekraïens paspoort of identiteitsbewijs reizen na aankomst in Nederland dus gratis met het openbaar vervoer. Op 1 maart ontvingen jullie hierover al een eerste bericht. Om het reizen met het ov voor deze vluchtelingen zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een speciaal kaartje voor hen aangemaakt. 

Bij stations waar toegangspoortjes aanwezig zijn, kunnen Oekraïense reizigers zich melden bij een servicebalie van NS voor een gratis NS-dagkaart. In onze bussen is vanaf 5 maart ook een gratis dagkaartje verkrijgbaar.

Op vertoon van een Oekraïens paspoort of identiteitskaart krijgen deze reizigers van onze chauffeurs een vervoerbewijs, zonder dat hiervoor hoeft te worden afgerekend.

Hoe werkt dit?

Via de Ticketbox is vanaf 5 maart het speciale vervoerbewijs ‘ADULT FREE TRIP’ beschikbaar. Kan de reiziger zijn of haar paspoort of ID-kaart aan je tonen? Dan kun je een vrijvervoerbewijs uitgeven. Daarvoor is dus geen transactie via de pinterminal nodig.

We benadrukken het belang van het uitgeven van het geldige vervoerbewijs. Zo wordt voorkomen dat deze reizigers bij controle onnodig worden belast met het tonen van een paspoort. Het uitgeven van deze vervoerbewijzen aan anderen dan reizigers met een Oekraïens paspoort of identiteitsbewijs is niet toegestaan.

LET OP!

Het “ADULT FREE TRIP” vervoerbewijs is vanaf zaterdag 5 maart zichtbaar op
het scherm van de TicketBox.

Actuele dienstregeling

Plan jouw reis naar Hoorn | Schellinkhout | Wijdenes | Venhuizen | Hem | Hoogkarspel | Lutjebroek | Grootebroek | Bovenkarspel

Vrijwilligers gezocht

Houd je van persoonlijk contact met mensen, ben je altijd goedgehumeurd, ben je gastvrij en ben je graag onderweg? Word dan vrijwilliger bij Buurtbus 412.

Inloggen voor chauffeurs

Hier vindt u handleidingen, actuele roosters en contactinformatie van uw collega's.