Smoelenboek

Peter Rood

Naam: Peter Rood

Lid sinds: december 2021

Ik ben ben geboren in het jaar 1954 te Blokker en woon nu in Hoogkarspel en ben dus enkele maanden al met pensioen. Ik ben getrouwd en we hebben 3 kinderen , ( 1 zoon en 2 dochters) en 4 top kleinkinderen. Ik ben gestart met werken als technische coördinator bij een grote school te Grootebroek. Daarna heb ik een pedagogische opleiding gevolgd en ben gestart als docent (uiteraard) techniek. Ik gaf buiten de technieklessen, begeleiding aan de leerlingen die stage gingen lopen bij de bedrijven.

Mijn vorige directeur zei regelmatig dat de praktijk de beste leermeester is en dat is ook zo, zeker voor de doelgroep leerlingen van de praktijkschool. Het is voor die groep belangrijk om te weten, dat het een kleine stap is om onder de brug te slapen of boven de brug te werken.

Ondanks mijn pensioen geef ik nog een ochtend in de week veiligheidslessen aan de leerlingen die voor techniek kiezen op mijn vorige school. Ook ben ik 2 ochtenden in de week actief voor WerkSaam, voor het begeleiden van personen vanaf 16 jaar tot 26 jaar met een behoorlijke rugzak, richting een gepaste baan.

Mijn hobby’s zijn geweest, in de jaren 80, het windsurfen met eigen gemaakte super surfplanken. Verder heb ik gevoetbald bij de Blokkers en Spirit en in mijn 2 jarige diensttijd bij VVOG een 1e klasser te Harderwijk. En nu ben ik buschauffeur op de dinsdagochtend, het was vooral de mooie route die mij aansprak en sociaal wat kunnen betekenen voor de gemeenschap.

Een van de leukste dingen was het opzetten van een groots Zeskamp, voor alle scholen in Hoogkarspel met Koninginnedag, waarbij +/- 300 basisschool leerlingen aan meededen.
Ik wil het hierbij laten en ik wens verder al mijn collega’s veel rij plezier,

Groeten Peter Rood

Actuele dienstregeling

Plan jouw reis naar Hoorn | Schellinkhout | Wijdenes | Venhuizen | Hem | Hoogkarspel | Lutjebroek | Grootebroek | Bovenkarspel

Vrijwilligers gezocht

Houd je van persoonlijk contact met mensen, ben je altijd goedgehumeurd, ben je gastvrij en ben je graag onderweg? Word dan vrijwilliger bij Buurtbus 412.

Inloggen voor chauffeurs

Hier vindt u handleidingen, actuele roosters en contactinformatie van uw collega's.